首页 » Blog » CNC precision hardware parts machining basic knowledge that few people know

CNC precision hardware parts machining basic knowledge that few people know

Posted by: CCHEN JIANG 2020-11-07 Leave a comment

In the mass production of CNC precision hardware parts machining, because the workpiece requires high precision and short delivery time, the efficiency of the equipment is the top priority of the production and machining. Being able to grasp simple basic knowledge can not only improve the productivity of hardware accessories machining, but also reduce the failure rate of the equipment during use.

  •    Let me tell you some basic knowledge of CNC precision hardware parts invar machining and share it with all netizens:
    1. Chip control
    The chips are entangled around the tool or the workpiece for long consecutive cutting. Generally caused by low feed, low and/or shallow depth of cut of the geometry.
    the reason:
    1. Regarding the selected geometry, the feed is too low.
    Solution: Progressive feed.
    2. The cutting depth of the selected groove is too shallow.
    Solution: Choose the blade geometry with stronger chip breaking. Increase the coolant flow rate.
    3. The tool nose radius is too large.
    Solution: increase the cutting depth or choose a stronger geometry for chip breaking.
    4. Inappropriate entering angle.
    Solution: Choose a smaller nose radius.
  •    2. Appearance quality
    looks and feels “hairy” in appearance and does not meet the requirements of public service.
    the reason:
    1. Chip breaking passes through the hitting parts and leaves marks on the processed surface.
    Solution: Choose the groove shape that guides chip removal. Change the entering angle, lower the cutting depth, and select the positive rake angle tool system with the inclination of the central edge.
    2. The reason for the hairy appearance is that the groove wear on the cutting edge is too severe.
    Solution: Choose a brand with better oxidation resistance, such as a cermet brand, and adjust to reduce the cutting speed.
    3. The combination of too high feed and too small tool tip fillet will result in a rough appearance.
    Solution: Choose a larger tool nose radius and lower feed.
  •   3. Burr composition
    When cutting away from the workpiece, a burr is formed at the end of the cutting.
    the reason:
    1. The cutting edge is not sharp.
    Solution: Use blades with sharp cutting edges:-Fine grinding blades with a small feed rate (<0.1mm/r).
    2. The feed is too low for the roundness of the cutting edge.
    Solution: Use a tool holder with a small entering angle.
    3. The groove wear or chipping at the cutting depth of CNC precision metal invar machining.
    Solution: When leaving the workpiece, finish cutting with chamfer or radius.
  •    4. Oscillation
    High radial cutting force, cause: oscillation or trembling scratches caused by the tool or tool device. Generally, it appears when using a boring bar for internal machining.
    the reason:
    1. Inappropriate entering angle.
    Solution: Choose a larger entering angle (kr=90°).
    2. The tool nose radius is too large.
    Solution: Choose a small nose radius.
    3. Inappropriate cutting edge roundness, or negative chamfer.
    Solution: Choose a trademark with a thin coating or a non-coated trademark.
    4. Excessive flank wear on the cutting edge.
    Solution: Choose a more wear-resistant trademark or adjust to reduce the cutting speed.

https://www.cncmachiningptj.com/invar

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注